cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Vind en tur til BUSTER med 'Vild med film'

22
25
/
05
10
2018
2019
I samarbejde med Biblo.dk og Filmcentralen er vi igen klar med den populære bibliotekskampagne, hvor elever kan anmelde film og vinde en heldagstur til BUSTER i København! ‘Vild med film’ henvender sig til alle landets 4.-6. klasser, og løber i år af stablen fra 1.-20. September.

Sidste år deltog mere end 2000 skoleelever på mellemtrinnet i den landsdækkende kampagne ‘Vild med film’. Nu inviterer BUSTER i samarbejde med bibliotekernes børnesite Biblo.dk og Filmcentralen til fjerde udgave af den populære bibliotekskampagne, hvor eleverne kan arbejde med genrer og at anmelde film i skolen, og samtidig deltage i konkurrencen om en tur til BUSTER i København for hele klassen.

I år sætter vi fokus på fantasygenren!

Formålet med kampagnen er, i samarbejde med lokale biblioteker landet over, at give elever på mellemtrinnet en anderledes indsigt fantasygenren – og at klæde dem på til selv at udtrykke sig og begrunde kvalificerede tolkninger af film i form af filmanmeldelser. Kampagnen henvender sig til brug i undervisningen i f.eks. dansk og billedkunst samt som understøttende undervisning i IT og medier.

Gennem det lokale bibliotek får klassen adgang til undervisningsmaterialet udviklet af BUSTER og Filmcentralen til forberedelse i klassen og en workshop, som afholdes på biblioteket. På workshoppen faciliterer biblioteket en filmvisning for klassen, hvor eleverne efterfølgende bliver udfordret til både at tage anmelder- og manuskriptforfatter-brillerne på, når deres viden om fantasy og filmanmeldelse skal sættes i spil, inden de afslutter forløbet med at lave deres egne filmanmeldelser.

I forbindelse med kampagnen sætter Filmcentralen spot på fantasy, hvor I kan finde meget mere inspiration til undervisningen.

Vind en tur på festivalen

Efter endt undervisningsforløb kan klassen igen i år deltage i konkurrencen om en heldagstur spækket med filmoplevelser for hele klassen under festivalen, som afholdes fra 27. september – 10. oktober i København. Transport og én overnatning er en del af præmien, så alle landets skoler kan deltage!

For at deltage i konkurrencen skal eleverne uploade deres filmanmeldelser til biblo.dk senest d. 20. september. Anmeldelserne kan enten skrives som tekst eller uploades som videoer. I vælger selv, om I vil anmelde én eller flere film, og om anmeldelserne skal laves individuelt eller i grupper. Vi udvælger den bedste og mest kreative filmanmeldelse, som vinder hovedpræmien til hele klassen.

Sådan deltager I:

  1. Klassen tilmeldes kampagnen via det lokale bibliotek senest 30. juni 2018
  2. Eleverne opretter hver en profil på biblo.dk ved brug af deres UNI-Login.
  3. Klassen får tilsendt undervisningsmateriale i august og deltager i en workshop på biblioteket i kampagneperioden.
  4. Eleverne ser og anmelder fantasyfilm og uploader anmeldelserne på biblo.dk senest 20. september 2018.

Ud over at være en sjov indgangsvinkel til arbejdet med filmanmeldelser er kampagnen ‘Vild med film’ også et værktøj, som vi håber, at I efterfølgende fortsat kan have glæde af i undervisningen.

Undervisningsmaterialet vil også være tilgængeligt online her på siden efter kampagnen.

Bemærk, at det ikke er alle landets biblioteker, der tilbyder ‘Vild med film-forløb, så kontakt jeres lokale bibliotek for at høre nærmere. Tilbyder dit lokale bibliotek ikke forløbet, kan du kontakte Biblo på biblo@roskilde.dk.

VILD MED FILM

‘Vild med film’ henvender sig til alle landets 4.-6. klasser, og løber i år af stablen fra 1.-20. September.

Læs mere om hele kampagnen og hvordan du tilmelder dig på Biblo.dk

HUSK! Tilmeld dig senest den 30. juni

Also see