cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Stor succes for CPH PIX 2017!

03
25
/
11
10
2017
2019
Et skarpt skåret filmprogram, øget fokus på skoleforestillinger og filmvisninger rundt i landet gjorde den niende udgave af PIX til en stor succes med et rekordhøjt publikumstal på 78.000!

CPH PIX er en festival for publikum i alle aldre, og det blev for alvor understreget i 2017-udgaven, der i den grad formåede at samle både små og store til sine mange aktiviteter gennem 14 dage festlige – og hektiske – dage.

Festivalen valgte i år at beskære antallet af filmtitler med 20 procent, med øget fokus på kvalitet i de enkelte forestillinger og diversitet i de mange aktiviteter. Og den prioritet har publikum taget godt imod, for trods markant færre film blev festivalen i år besøgt af i alt 78.390 publikummer – mod 65.000 i 2016.

Et populært skoleprogram

Den største fremgang har været i festivalens skoleprogram BUSTER, der har øget sit fokus på dialog med Københavns mange folkeskoler. Samtidig var de fleste visninger i skoleprogrammet i år samlet i Nordisk Films Biografer Palads, som skabte en levende ramme for BUSTER.Resultatet er flere publikummer per forestilling end nogensinde før, og samlet deltog intet færre end 22.000 skolebørn i festivalen.

“Det har været et fantastisk år for os,” siger festivaldirektør Jacob Neiiendam. “Fra vi åbnede dørene til Palads Biografen om morgenen og hver dag modtog op til 1.500 glade skolebørn til vores sene aftener med skæve events eller udsolgte premierer på nye danske film som publikum ellers ikke havde chance for at opleve i biografen. I år har vi valgt at trimme festivalprogrammet ret markant for at gøre det lettere at overskue. Og tydeligvis kunne vores trofaste publikummer stadig finde film, de gerne ville se, så det lader til at være den helt rigtige beslutning.”

 

Festival i hele landet og hele året

Med til årets fremgang hører også de visninger, som CPH PIX havde ude i landet. I løbet af festivaldagene var der langt flere aktiviteter end tidligere, bl.a. visningerne af de tre populære titler ’Ronja Røverdatter’, Good Time’ og ’Tom of Finland’ i 23 forskellige biografer landet rundt, skolevisninger i både Solrød og Sydslesvig, som en del af initiativet ’BUSTER på farten’ samt den landsdækkende kampagne ‘Vild med film’, der for tredje år i træk blev afholdt i samarbejde med bibliotekernes børneportal Biblo.dk. I alt deltog ikke færre end 5.000 publikummer i festivalens filmvisninger ude i landet og 2.000 børn og unge fra hele Danmark i ‘Vild med film’-kampagnen

Som sidste år har CPH PIX ligeledes mange aktiviteter uden for festivalperioden, som allerede har været besøgt af 70.000 publikummer, hvilket bringer det samlede publikumstal op på 148.000 (mod 128.000 for hele 2016). Aktiviteterne fortsætter året ud og har inkluderet skolevisninger, open-air, filmkoncerter, særvisninger, kuraterede programmer og selvfølgelig filmpremierer.

Also see