cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Splinternyt UV-materiale fra Koncentrat

14
25
/
08
10
2018
2019
Det nye undervisnings- og nyhedsmedie Koncentrat har lavet og udvalgt en håndfuld undervisningsmaterialer på udskolingsniveau til flere film i BUSTERs skoleprogram. Materialernes format kaldes ‘koncentrater’ og består af en journalistisk artikel med dertilhørende didaktisk forløb. Du kan bruge op til flere koncentrater til en film, så der er nok at give sig i kast med!

Anna's War

Tag din klasse med ind og se filmen ‘Anna’s War’ og arbejd efterfølgende videre med antisemitisme i følgende koncentrater: 

Forløbene går i dybden med, hvordan Holocaust overhovedet kunne ske - og hvorfor vi ikke må glemme det! - samt hvordan der i dag måske igen er ved at opstå et jødehad i Europa. Koncentraterne kan bruges individuelt eller sammen.

Kortfilm: Digital trivsel

I kan også se ‘Kortfilm: Digital trivsel’ og arbejde videre med koncentrat-serien ‘Unge under pres’, der består af følgende forløb: 

Forløbene tager fat på, hvordan unge i dag er stressede over at skulle være perfekte, og hvordan de sociale medier er med til at trigge denne følelse af pres, tristhed og ensomhed. Koncentraterne kan bruges selvstændigt eller samlet.

Freak Show

Sidst men ikke mindst kan I også se filmen ‘Freak Show’ og anvende det tilknyttede koncentrat til at tage fat på vigtige emner som køn, seksualitet og mobning: 

Få et gratis prøveabonnement til Koncentrat 

Det er nemt at tilgå Koncentrats artikler og undervisningsforløb. Tilmeld blot dig og din klasse en måneds gratis og uforpligtende prøveabonnement via koncentrat.dk - så får både I og lærerne på skolen adgang til koncentraterne via et Uni-login. 

Eventuelle spørgsmål rettes til sune@koncentrat.dk.

Also see