cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Programmet er klar!

06
25
/
09
10
2018
2019
Vi har glædet os til at præsentere årets program for jer, og med 181 filmtitler garanterer vi, at der er noget for enhver smag.

Vi har her samlet en håndfuld af årets highlights, som du kan opleve på CPH PIX 2018. Gå på opdagelse blandt årets konkurrencefilm, de prisvindende favoritter fra udlandets største festivaler eller i de bedste nye indiefilm fra de forenede stater.

New Talent Grand PIX

When the Trees Fall

Som altid hylder vi debuterende filmtalenter med den internationale hovedkonkurrence New Talent Grand PIX. Blandt de nominerede er blandt andre Lukas Dhonts stærkt rørende ‘Girl’ og Marysia Nikitiuks ambitiøse ‘When the Trees Fall’.
Se alle de nominerede her.

Politikens Talentpris

Brakland

For første gang i år uddeles den nystiftede Politikens Talentpris for danske debutfilm. De nye, danske talentfilm tæller blandt andre Martin Skovbjerg Jensens 'Brakland', Isabella Eklöfs ‘Holiday’, Rasmus Kloster Bros ‘Cutterhead’ og Kasper Kalles periodedrama ‘Christian IV - den sidste rejse’.
Se alle de nominerede her.

Made Indie USA

Der bliver lavet mange originale og imponerende film fra USAs independentscene, men desværre kommer alt for få i dansk biografdistribution. Igen i år har vi har håndplukket de bedste indiefilm fra guds eget land. Gå ikke glip af perler som Debra Graniks ‘Leave No Trace’ eller Paul Danos ‘Wildlife’ med Jake Gyllenhaal i hovedrollen. 
Læs mere her.

A World of Animation

I denne lille serie kommer vi til både Japan, Cambodia, Angola og Ungarn i fire film, der har hver deres animationsstil og hver deres bud på genrens muligheder. Der alt fra de ekspressionistiske streger i Milorad Krstics 'Ruben Brandt, Collector' til sart, japansk anime i Mamoru Hosodas 'Mirai'.
Se filmene her.

Prisvindere fra Cannes & co.

Shoplifters

Vi har fanget en gylden håndfuld prisvindere fra de store festivaler til jer. I kan blandt andet se frem til Jeremiah Zagars varmblodede, impressionistiske 'We the Animals', der løb med NEXT Innovator-prisen på Sundance, Hirokazu Kore-edas komplekse familiedrama ‘Shoplifters’, der vandt Guldpalmen ved årets Cannes festival og Adina Pintilies ‘Touch Me Not’, der vandt Guldbjørnen på Berlinalen.

Also see