cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Månedens Film i februar: 'A Ghost Story'

29
25
/
01
10
2018
2019
En bjergtagende film om kærlighed, sorg og livets tunge spørgsmål, svøbt i rå og smukke billeder. Oplev indie-sensationen ‘A Ghost Story’ som Månedens Film i Cinemateket i februar.

Døden kommer, og for komponisten C (Casey Affleck) kommer den pludseligt, da han køres ned udenfor sit og kærestens gamle hus. Hun, M (Rooney Mara) identificerer ham på lighuset og kører hjem, hvorefter C rejser sig som et spøgelse i sit ligklæde og følger efter. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der dog hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede. Tiden går, M flytter ud, nye lejere flytter ind, og spøgelset bliver tvunget ud på en episk rejse, der transcenderer tid og rum. Synes man, det lyder som oplægget til en corny komedie eller billig gyser, har man masser af godt i vente.

Instruktørtalentet David Lowery (‘Ain’t Them Bodies Saints’ og ‘Pete’s Dragon’) har skabt en bjergtagende spøgelsesfilm, der følsomt og enestående formår at fange tiden, der går i stå, og livet der fortsætter. Der er hypnotisk nærvær i forholdet mellem den sørgende M og det stakkels spøgelse, der hverken kan kommunikere med eller trøste sin elskede.

‘A Ghost Story’ blev i 2017 kaldt årets indie-sensation, og det er da også på alle måder en grænsebrydende film – svøbt i rå og smukke billeder.

MÅNEDENS FILM: ‘A GHOST STORY’ 

Cinemateket
Spilleperiode: 1. - 11. februar
Billet: 80kr.

Also see