cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Kinesisk indie-coolness på kanten

09
25
/
10
10
2017
2019
PIX fokuserer særligt på Kina i år, for filmproduktionen er som alt andet i landet blevet mere og mere kommercialiseret. Der er opstået en autonom – og cool – independentscene.

Du kan stadig nå tre af disse indieperler fra det tidligere tusindårsrige, inden PIX på onsdag lukker og slukker for i år! I aften, mandag, viser vi den tankevækkende film om iscenesættelse, nemlig ‘Dragonfly Eyes’, som også især behandler vores alle sammens online voyeurisme. Tirsdag er det sidste chance for at se ‘Free and Easy’ – en herlig absurd komedie om landets gennemkorrupte samfund, skildret i en nordkinesisk, sneklædt industriflække. Og onsdag er der sidste afgang på ‘Godspeed’ – en nervepirrende og kulsort, komisk roadmovie med lige dele ultravold og filosofiske betragtninger. Kina har aldrig været afbilledet så kunstnerisk ærligt og for sit samfund tidssvarende før, så hop med på Orientekspressen, når toget ikke standser mellem København K. og Kina.

Læs mere om ‘Dragonfly Eyes’ og køb billet HER.

Læs mere om ‘Free and Easy’ og køb billet HER.

Læs mere om ‘Godspeed’ og køb billet HER.

COOL CHINA

I takt med at kinesisk film bliver mere og mere kommerciel, er der opstået en ny independentscene udenfor studierne, ganske som vi kender det i USA. Filmene er urbane, moderne og overraskende. Vi præsenterer fire af de bedste og en enkelt fra nabogæst Taiwan, hvor mønsteret er det samme i serien 'Cool China' under CPH PIX 2017.

Also see