cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

'Gummi Tarzan' på Kulturværftet

06
25
/
02
10
2018
2019
Få et kærligt gensyn med en vaskeægte filmklassiker, når BUSTER og Kulturværftet blænder op Søren Kragh-Jacobsens rørende filmatisering af ’Gummi Tarzan’ i vinterferien.

“Der er altid noget man er go’ til… man skal bare finde ud af hva’ det er…!” Sådan lyder det velkendte motto fra Ole Lund Kirkegaard elskede børnebog om Gummi Tarzan fra 1975, der senere hen har fået nyt liv af Søren Kragh-Jacobsen.

Søndag den 18. februar kan du tage hele familien i hånden og se eller gense filmen om den otteårige Ivan, der får buksevand i skolen og ikke kan opføre sig som Tarzan, når vi viser ’Gummi Tarzan’ på Kulturværftet i Helsingør.

Mere om filmen

Ivan Olsen er lille og tynd og ikke særlig stærk. Derfor driller de andre børn ham og kalder ham Gummi Tarzan. Først da han bliver venner med kranføreren Ole, der lærer ham at tro på sig selv, bliver hans liv nemmere.

Gummi Tarzan er instrueret af Søren Kragh-Jacobsen, som mange nok kender fra ungdomsfilmen ‘Vil du se min smukke navle’. Lige som sin kollega Niels Malmros er Søren Kragh-Jacobsen en af de få danske instruktører, der i de fleste af sine film har taget ungdomsgenvordigheder under kærlig og indlevende behandling, hvorfor han står som en af de instruktører, der for alvor fik sat danske børne- og ungdomsfilm på landkortet.

Gummi Tarzan

Kulturværftet, Store Scene.
18. februar kl. 14.00 (dørene åbner kl. 13.30)
Billetter koster 50,- (eksklusiv gebyr) og købes HER.

Also see