cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

BUSTER samarbejder igen med Clio Online

30
25
/
06
10
2018
2019
Hos BUSTER er fagligheden vigtig. Og vi mener, at film der berører svære emner, ikke kun er for voksne. Især hvis de suppleres med faglig dialog og læring. Derfor samarbejder vi igen i år med det digitale undervisningsforlag Clio Online, der har udarbejdet skræddersyede undervisningsforløb til et udvalg af vores film fra skoleprogrammet.

Mens vi har udvalgt de bedste børnefilm fra hele verden, har Clio Online suppleret filmene med spændende faglige oplæg og tematiske fokusområder, så man kan tage de inspirerende og udfordrende filmoplevelser med sig hjem i klasselokalet, hvor filmtematikkerne vil være oplagte diskussions- og dialogemner i undervisningen. Sammen med Clio stiller vi skarpt på forskellige emner, som fordomme, 2. Verdenskrig, online liv, venskab og at turde være sig selv og gå egne veje. Se for eksempel:

Tema: 2. Verdenskrig

In This Corner of The World

In This Corner of The World


Året er 1944 og 2. verdenskrig raser verden over. Den unge, distræte pige Suzu skal giftes, og flytter ind hos sin nye mands familie i byen Kure, nær Hiroshima. Den forestående katastrofe lurer, men endnu lever håbet om en fredelig ende på konflikten. Således bliver krigens intensiverende tilstedeværelse i området bagtæppet for Suzus tidlige voksenliv. Men hendes overbærende, kreative og hjertevarme væsen holder den barske virkelighed stangen på en sådan måde, at daglige gøremål, der handler om rationering og overlevelse, alligevel fremstår trygge, ja nærmest legende. Denne maleriske og rørende japanske animationsfilm giver et unikt indblik i den japanske hverdag under krigen.

'In This Corner of the World' anbefales fra 5. - 9. klasse.

Clio Online inviterer til diskussion mulighederne, som de allierede havde i 1945, med forløbet 'En invasion af Japan'. Forløbet kan bruges i Historie og findes her.

Annas War

Anna's War

Nazisterne har besat Sovjetunionen. Året er 1941. Den jødiske pige Anna vågner op alene i en massegrav omgivet af sort jord og blege kroppe. Da vinterkulden bider, og nazisterne har skarpladte geværer og arrige hunde, gemmer Anna sig i skorstenen på en naziofficers kontor. Fra et klaustrofobisk og tæt mørke ser hun dagene, livet og krigen passere. Kun om natten kan hun bevæge sig ud. De barske realiteter er altoverskyggende og dystre, men med opfindsomhed, stædighed og fantasi klarer hun sig igennem dage og nætter, indtil hun til sidst planlægger sin flugt. Dette rystende og næsten ordløse drama er en nervepirrende fortælling om en lille piges ukuelige mod, trods umenneskelige odds.

'Anna's War' anbefales fra 7. til 10. klasse.

Clio Online har udarbejdet materiale til at arbejde kildekritisk med kilder om Holocaust i forløbet her.
I kan også lære om 2. Verdenskrig og Holocaust her.


Flugten til NIce

Flugten til NIce

Maurice og Joseph lever et lykkeligt barndomsliv i Frankrigs hovedstad, men da landet besættes af tyske nazister, bliver deres far bekymret for jødernes skæbne. Forældrene lover, at de vil mødes med dem i Nice, men drengene må begive sig på den farefulde færd alene, hvor risikoen for anholdelse lurer bag hvert et hjørne. På rejsen må brødrene under ingen omstændigheder afsløre deres ophav, da nazisterne er skruppelløse i deres jagt på jøderne, så de må forlade sig på vovemod, list og deres stærke broderlige bånd. 'Flugten til Nice' er en bevægende og sand historie baseret på selvbiografien 'A Bag of Marbles' fra 1973 af Joseph Joffo, den yngste af de to brødre.

'Flugten til Nice' anbefales fra 5. til 7. klasse.

Clio Online har udarbejdet materiale til at arbejde kildekritisk med kilder om Holocaust i forløbet her. I kan også undersøge jødeaktionen anno 1943 eller se nærmere på Augustoprøret og de danske jøders situation med dette forløb.

Tema: Online liv og digital trivsel

Kortfilmpakke: Digital Trivsel

Slet Det

Sociale medier er en integreret del af de unges liv. Men hvordan påvirker det trivslen, når det sociale liv bliver digitalt? Ungdommen kaldes "digitale indfødte", men de møder alligevel etiske og moralske dilemmaer, når de færdes på internettet. Denne kortfilmpakke om digital trivsel skildrer unge, der hver især kæmper med at navigere i en digital verden uden synlige retningslinjer. Fra Nadja, der skriver med en hemmelig beundrer, til Elise, hvis fejltrin til en fest spreder sig med lynets hast på de sociale medier. Derudover rummer pakken film om bl.a. spilafhængighed, jagten på likes og internettets uskrevne regler.

I kan arbejde videre med identitet og internet med dette forløb fra Clio Online eller lære om digital mobning her

Find UV-materialer fra
Clio Online

Kig under 'UV-materialer' under de enkelte film fra skoleprogrammet, og gå på opdagelse i undervisningsmaterialet fra Clio Online.   

Also see