cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Sæt køn, krop og identitet på skoleskemaet!

05
25
/
06
10
2018
2019
Gå på opdagelse i endnu et spændende tema fra BUSTER. I år præsenterer vi en række film med fokus på køn, krop og identitet for alle skolens klassetrin.

Som altid er BUSTERs skoleprogram spækket med sjove og lærerige filmoplevelser for børn og unge på skolens tre niveauer: indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.

I år er et af de gennemgående hovedtemaer på programmet køn, krop og identitet. For hvem er vi egentlig hver især? Hvad vil det sige at have et andet køn? Og hvordan former vi vores identiteter, der også gør os til dem, vi er, eller stræber efter at være?

Sæt køn, krop og identitet på skoleskemaet med BUSTER! Se for eksempel:

‘Frygtløse Lea’
Indskoling, 8+

De andre piger synes at have forandret sig, og for Lea tegner sommerferien sig til at blive kedelig og triviel. Men så møder hun drengene fra Kartoffelbanden, og pludselig bliver det hele meget mere spændende. Med en stor portion mod og masser af girl power står den på leg, udfordringer og ikke mindst nye venskaber!  En nostalgisk coming-of-age fortælling i børnehøjde om venskab, mod og girl power, der fænger og inviterer os indenfor i nysgerrighedens legesyge verden.Filmen lægger op til at tale om emner som kønsroller, følelser og venskaber i Dansk eller i den Understøttende Undervisning.

Køb billet her.

‘Bare Charlie’
Mellemtrin, 11+

Drengen Charlie er skolens store fodboldtalent, vellidt af alle og sin fars store håb. Han lever sammen med sin kærlige kernefamilie og er netop blevet tilbudt en professionel fodboldkontrakt. Fremtiden ser lys ud, men Charlie bærer på en stor hemmelighed. Inderst inde, bag fodboldtrøjer og drengesnak, føler han sig nemlig allermest som en pige. Da det begynder at gå op for ham, hvad det er, han undertrykker, er der ingen vej tilbage. Han må kæmpe med sig selv og de forventninger, han føler, han skal leve op til, mens omverdenen – og ikke mindst hans far – skal til at acceptere ham på ny. Men selvom han bærer pigetøj, er han jo stadig bare Charlie. Filmen er oplagt at behandle i Dansk til en snak om kønsidentitet og normer, ligesom den med fordel kan benyttes til sprogundervisning i Engelsk

Køb billet her.

‘Freak Show’
Udskoling, 13+

Billy Bloom frygter ikke klassekammeraternes hån. I stedet bruger han deres mobning som motivation til at gøre det, han gør bedst: at turde stå ved sig selv og sin queer-identitet, og derved udfordre normerne på sin konservative skole. ‘Freak Show’ er et komediedrama, der med garanti giver smil på læben, men også en film der slår fast med syvtommersøm, at verden har brug for dem, der tør skille sig ud. Bered jer på et farvestrålende festfyrværkeri af et Freak Show! Filmen er oplagt til at tale om samfundsværdier, kønsnormer eller identitet i SamfundsfagDansk eller Engelsk.

Køb billet her.

BUSTER Filmfestival 2018

I år løber BUSTER af stablen mellem 27. september og 10. oktober.

Also see