cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

BUSTER sætter fokus på kulturforskelle

29
25
/
05
10
2018
2019
Igen i år indeholder skoleprogrammet et hav spændende temaer. I år præsenterer vi blandt andet en række film med temaer og kulturforskelle, kulturmøder og kultursammenstød.

Skoleprogrammet er igen i år spækket med sjove og lærerige filmoplevelser for børn og unge på alle skolens tre niveauer: indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. I år har vi blandt andet et særligt fokus på kulturforskelle på tværs af hele programmet. Se for eksempel:

‘Ulvehunden’
Indskoling, 8+

Denne eventyrlige animationsfilm er baseret på Jack London’s roman ’Ulvehunden’, og tager udgangspunkt i relationerne mellem dyreverden, naturen og menneskene. Med afsæt i 1980’ernes guldfeber i det canadiske Yukon-område, skildrer filmen ulvehundens liv fra hvalp i den vilde natur til fuldvoksen ulvehund, der lever sammen med menneskene – på både godt og ondt. En fortælling, som f.eks. kan bruges i Dansk– eller Historie-undervisningen til at tale om emner som venskaber, kulturforskelle og dyrenes rolle i samfundet.

Køb billet her.

‘Silvia & Emina’
Mellemtrin, 10+

11-årige Sylvia får ikke nok opmærksomhed af sin mor og far. Da de endnu engang udskyder aftalen om at tage til Rom, springer Sylvia på toget alene. Her møder hun den jævnaldrende roma-pige Emina og får øjnene op for et helt andet liv end sit eget. Gennem Emina oplever hun samfundet fra en helt ny vinkel: den gæstfrihed og omsorg, som Sylvia møder hos romaerne, står i stærk kontrast til den fjendtlighed, som romaerne selv oplever fra alle sider.

Denne eventyrlige hverdagsfortælling er oplagt at benytte i Dansk og den understøttende undervisning til en snak om fordomme, diskrimination og kulturers gruppe- og individforståelse.

Køb billet her.

‘Dressage'
Udskoling, 13+

Efter et røveri i den lokale kiosk får den 16-årige pige Golsa moralske skrupler. Det resulterer i en hastigt eskalerende konflikt mellem hende, venner og familie. Folk omkring hende synes kun at bekymre sig om social status og penge, men hvor er deres moralske kompas blevet af? ‘Dressage’ er en stærk fortælling, om individets plads i den iranske kulturs fællesskaber. Filmen kan med fordel benyttes i Samfundsfag til at tale om etik og moral, om social differentiering samt kulturens betydning for både individ og gruppe.

Køb billet her.

Also see