cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

BUSTER og Clio Online guider til skoleprogrammet

31
25
/
07
10
2018
2019
Hvordan overlever man at vokse op under en krig? Og hvordan lever børn i andre dele af verden? Sammen med Clio Online har vi udvalgt en række temaer, der kan skabe dialog i klasselokalet eller give nye perspektiver på verden og andres liv. Vi guider her til seks film i årets skoleprogram, der stiller skarpt på temaerne ‘2. Verdenskrig’ og ‘Andre kulturer’.

Tema om 2. Verdenskrig

Anna's War

'Anna's War'  er historien om en lille piges insisteren på at overleve under 2. verdenskrig. Filmen er en hyldest til de jøder, der trodsede nazisternes overmagt og viste dem, at ægte livsgnist ikke kan slukkes. FIlmen anbefales 7. - 10. klasse.

I dette hjørne af verden

I filmen 'I dette hjørne af verden' prøver Suzu at få hverdagen til at hænge sammen selv om ressourcerne er få, madrationerne er sparsomme og krigen intensiveres dag for dag. Men hendes optimistiske væsen gør hende til et symbol på en universel overlevelseskraft. Filmen anbefales fra 5. - 9. klasse.

Flugten til Nice

Det franske drama 'Flugten til Nice' følger to jødiske brødres rejse, da de må flygte fra Paris til byen Nice under 2. verdenskrig. En livsbekræftende fortælling om barnligt mod og om et sort kapitel i verdenshistorien, som vi aldrig må glemme. Filmen anbefales fra 5. - 7. klasse.

Tema om andre kulturer

Kortfilmpakke: Barn af verden

I den spændende kortfilmpakke 'Kortfilm: Barn af verden' går rejsen både til en koreansk fødselsdagsfest, en flygtningelejr i Sahara, en skole i Kinshasa, en colombiansk losseplads og til toppen af Himalayas bjerge. Kortfilmpakken anbefales fra 2. - 4. klasse.

Silvia & Emina

I 'Silvia & Emina' får 11-årige Sylvia ikke megen opmærksomhed fra mor og far. Da de endnu engang udskyder aftalen om at tage til Rom, springer Sylvia på toget alene. Her møder hun den jævnaldrende romapige Emina og får øjnene op for et helt andet liv end sit eget. Filmen anbefales fra 4. - 6. klasse.

Supa Modo

I 'Supa Modo' møder vi 9-årige Jo fra Kenya. Hun er meget syg, men drømmer om at være en superhelt. Derfor går hele landsbyen sammen om at realisere hendes drøm, før det er for sent, og lave en film hvor Jo spiller helten, der redder dem alle. Filmen anbefales fra 2. - 4. klasse.

Filmenes temaer har tilknyttet undervisningsmateriale fra Clio Online. Find alt deres undervisningsmateriale lige her.

Also see