cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

BUSTER animerer Ama'r

12
25
/
09
10
2018
2019
Hvis du er Ama'r-kaner, er der godt nyt fra BUSTER! Vi indtager nemlig Børnekulturhus Ama'r med fabelagtige film, kreative workshops og spændende aktiviteter rundt i det snørklede hus.

Pæresjov og levende tegninger

Film og workshop: Vi lover det bliver sjovt, når katten Mitcho, elefanten Sebastian og deres pære sejler ud på verdenshavene i filmen 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære'. Bagefter kommer en af filmens instruktører og fortæller om at gøre Strids tegninger 'levende' - og så skal vi selv forsøge os med den klassiske animationsteknik 'Flip Book'. Film og workshop: Kursen er sat, og alle eventyrlystne sjæle er velkomne ombord i fortællingen om den kæmpestore pære, der er baseret på Jakob Martin Strids børnebog. Solbys vellidte borgmester JB forsvinder pludselig. Heldigvis finder de to venner Mitcho og Sebastian en flaskepost, der afslører, at JB er strandet på en øde ø. Flasken indeholder også et magisk frø, som de planter. Frem vokser en gigantisk pære, og den bygger de et skib af. I dét sejler de ud på det store ocean i kamp mod pirater, drager og skøre spøgelser. Efter sejlturen sætter vi anker i Børnekulturhus Ama'r. Her kan du høre instruktør Amalie Næsby fortælle om filmen og lære at skabe dine egne bevægelige tegninger med animationsteknikken, 'Flip Book'. Så hold fast, når vi suser med pæreskibet ud for at hente JB hjem til Solby. Arrangementet er støttet af Børnekulturhus Ama'r og Amager Øst Lokaludvalg.

Filmvisningen varer 1 t 40 min. inkl. instruktørbesøg. Efterfølgende er der kreativ workshop med Flip Books i 1,5 time. Det er valgfrit hvor længe man ønsker at deltage i workshoppen. Der sælges ikke separate billetter til dele af arrangementet.

Med nabospionen på detektivjagt

Film og aktivitet: Spændingen stiger, når 'Nabospionen', også kaldet Agathe Christine, trækker i sin detektivuniform. Den 10-årige pige vil helst bare være for sig selv og forfølge sin drøm om at blive en god privatdetektiv. Da hun sammen med sin mor og søskende flytter til Jylland, betyder det bare nye forbrydelser. Hun når knapt nok at sætte sin flyttekasse ned, før hun er på en ny sag. Kioskejeren Arne har problemer med en tyv, der stjæler hundekiks, og Agathe Christine sætter straks alt ind for at opklare mysteriet. Der er bare lige det, at ham nabodrengen er lidt for spændende. Se om Agathe kan fange tyven, og find din indre detektiv frem, når vi efterfølgende tager på en vaskeægte detektivjagt i Børnekulturhusets mange mystiske kroge. Arrangementet er støttet af Børnekulturhus Ama'r og Amager Øst Lokaludvalg.

Filmvisningen varer 1 t 17 min., og efterfølgende er der detektivjagt i mindre grupper, hvor et mysterie skal opklares i Børnekulturhus Ama'r. Aktiviteten foregår i 1,5 time. Det er valgfrit, hvor længe man ønsker at blive til aktiviteten. Der sælges ikke separate billetter til dele af arrangementet.

Vitello: Fuld af narrestreger!

Film, højtlæsning og workshop: Kan du ikke stå for små ballademagere og opfindsomme drengestreger? Det kan vi heller ikke hos BUSTER! Vi garanterer, at du ikke kommer til at kede dig, når vi dedikerer formiddagen til fem Vitello-favoritter og tager jer med ind i Kim Fupz Aakesons nu animerede fortællinger. Bliv charmeret af Vitellos fikse ideer, når han forsøger sig som forretningsmand, laver alting bagvendt, napper en kat, gør en god gerning - og så skal vi se, om han kan overtale sin mor til at få en hund. Festlighederne fortsætter efter filmene, hvor den står på højtlæsning og så fyrer vi op for kreativiteten og digter videre på narrestregerne. Vi får nemlig besøg af kunstner og illustrator Maria Lau Krogh, som skal lære os at lave vores helt egen bevægelige Vitello. Arrangementet er støttet af Børnekulturhus Ama'r og Amager Øst Lokaludvalg.

Filmvisning og højtlæsning varer ca. 1 time, og efterfølgende er der kreativ workshop i 1,5 time. Det er valgfrit, hvor længe man ønsker at deltage i workshoppen. Der sælges ikke separate billetter til dele af arrangementet.

Den lille prins og de funklende universer

Film og workshop: I denne flotte nyfortolkning af 'Den Lille Prins' møder vi en pige, der forbereder sig på voksenlivet. Selvom hun gerne vil gøre sin mor stolt, går der ikke længe, før lektierne bliver erstattet af et spændende eventyr. Naboen, en gammel pilot, fortæller hende nemlig om mødet med den lille prins, og en øjenåbnende rejse kan begynde. På den grå planet møder hun den drømmeløse prins og ser, at alle himlens stjerner er blevet fanget. Der er brug for pigens livlige fantasi for at få prinsen til at drømme igen, så de sammen kan slippe stjernerne fri og minde de voksne om barndommens betydning. Slip stjernemagien løs, når vi efter filmen får besøg af lyskunstner Henriette Lykke og laver funklende universer i UV-lys. Arrangementet er støttet af Børnekulturhus Ama'r og Amager Øst Lokaludvalg.

Filmvisningen varer 1 t 50 min., og efterfølgende er der kreativ maleworkshop og lysfotografiworkshop i to timer. Det er valgfrit hvor længe man ønsker at deltage i workshopperne. Der sælges ikke separate billetter til dele af arrangementet.

Flip dig til levende tegninger!

Workshop: Vidste du, at du let kan lave dine egne animerede tegninger helt uden brug af en computer eller tablet? På Børnekulturhus Ama'r skal vi på denne workshop lave små animerede historier, som vi selv finder på. De såkaldte "Flip Books" er små hæfter, der, som med et trylleslag, gør tegninger levende. Vi skal tegne og kun bruge få simple materialer, som ofte allerede findes hjemme på børneværelset, til at eksperimentere med denne enkle - men fascinerende - form for animation. Kreativiteten er i centrum, og vi vil sørge for, at du ikke går hjem uden at mestre teknikkerne og have en masse viden om, hvordan man laver en håndtegnet animation. Arrangementet er støttet af Børnekulturhus Ama'r og Amager Øst Lokaludvalg.

Børn under 8 år bør kun deltage ifølge med en voksen. Husk at købe billet til både dig selv og dit barn.

Pæresjov og levende tegninger

Den 29. september kl. 10:00
Børnekulturhus Ama'r
Billet: 50kr.
Køb billet her.

Med Nabospionen på detektivjagt

Den 29. september kl. 12:30
Børnekulturhus Ama'r
Billet: 50 kr.
Køb billet her.

Vitello: Fuld af narrestreger!

Den 30. september kl. 10:00
Børnekulturhus Ama'r
Billet: 50 kr.
Køb billet her.

Den lille prins og de funklende universer

Den 30. september kl. 12:00
Børnekulturhus Ama'r
Billet: 50 kr.
Køb billet her.

Flip dig til levende tegninger!

Den 30. september kl. 10:30 og 13:00
Børnekulturhus Ama'r
Billet: 50 kr.
Køb billet til 10:30 her og 13:00 her

Also see