cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Billetsalget til BUSTER er skudt i gang!

18
25
/
06
10
2018
2019
Så er billetsalget til BUSTER 2018 skudt i gang! Vores skoleprogram byder på mere end 50 af de bedste børne- og ungdomsfilm fra hele verden, og allerede nu kan du købe billetter til festivalens skolevisninger her på hjemmesiden.

Igen i år har vi samlet en række vedkommende, sjove og ikke mindst lærerige film og workshops til alle folkeskolens klassetrin. Film i øjenhøjde med børn og unge, der sætter rammer for nye, øjenåbnende filmoplevelser og frugtbare dialoger i klasselokalerne! Vores trykte programavis distribueres ud til alle skoler i Hovedstadsområdet lige efter sommerferien, men allerede nu kan du købe billetter til festivalens skolevisninger her på vores hjemmeside. 

Film for alle klassetrin

I årets skoleprogram er der vanen tro en bred vifte af film til alle aldre, der berører et væld af forskellige temaer, og som kan benyttes i et stort udvalg af skolens fag. Programmet er inddelt, så det passer til grundskolen tre trin; indskoling, mellemtrin og udskoling. På den måde er det let at finde relevante filmtilbud med undervisningsmaterialer - hvad end det drejer sig om de nyeste spillefilm, temabaserede kortfilmpakker eller lærerige workshopforløb.

Indskoling
Til indskoling disker vi op med spændende film om alt fra miljøforurening til mobning. Lær eksempelvis om fødekæden og økosystemer i ‘Gordon & Paddy’ samt ‘Supermarsvin, få indblik i livet med spastisk lammelse (‘Heksejægerne’), bliv klogere på sanitet og toiletkrisen i Indien (‘Pichkus Drøm’) eller oplev eventyr for fulde gardiner med film som ‘Delfinpigen Chun’. I kan også dykke ned i sanserne med kortfilmpakken ‘Sanser’, eller snuse til andre kulturer med pakken ‘Barn af verden’.

Mellemtrin
På mellemtrinnet skal det handle om alt fra Afghanistan til kønsidentitet. Lær eksempelvis om kvinders rolle i Afghanistan under Taliban med den hædrede film ‘Min afghanske barndom’, få et anderledes indblik i 2. Verdenskrig i filmen ‘Flugten til Nice’ og den japanske fortælling ‘I dette hjørne af verden’, eller bliv klogere på romaer og glem fordommene med filmen ‘Silvia & Emina’. I kan også opdage, at det er ok ikke altid at være nummer ét med kortfilmpakken ‘Tab og vind’, eller høre om det evigt aktuelle emne mobning i en tilsvarende kortfilmpakke.

Udskoling
Til udskolingen står den på et væld af højaktuelle tematikker. Se eksempelvis den vigtige film ‘Utøya 22. juli’ med efterfølgende oplæg af en af de overlevende fra angrebet, eller kom ind under huden på emner som ‘ekstremisme’ (‘Heaven Will Wait’), ‘forbrydelse og straf’ (‘Dressage’), ‘kønsidentitet’ (‘Freak Show’) og ‘sexkrænkelser’ (‘The Hungry Lion’). I kan også lære om kropsidealer med kortfilmpakken ‘Krop og identitet’, eller om at være ung online med kortfilmpakken ‘Digital trivsel’.

Undervisningsmaterialer

BUSTER samarbejder igen i år med Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, som har knyttet nogle af deres inspirerende undervisningsforløb og UV-materialer til et stort udvalg af film på tværs af årets skoleprogram. Derudover har det nye undervisningsmedie Koncentrat samt Naturvidenskabsfestivalen også lavet UV-materialer til udvalgte film. Flere materialer er snart klar, men alle forløbene vil senest være tilgængelige online den 1. september. Læs mere om årets undervisningsmaterialer her.

Priser og praktik
Prisen er i år 17 kr. pr. billet for filmvisninger, og 600 kr. for et workshopforløb for hele klassen (OBS: enkelte workshops har en anden pris). 

Billetsalget foregår online via BUSTERs eget billetsalgssystem og du kan igen i år betale dine billetter med enten din skoles EAN-nummer eller betalingskort. Betaling med EAN-nummer koster 50 kr. i administrationsgebyr og kan ske til og med d. 19. september, herefter modtages kun betalingskort.  

BUSTER 2018

BUSTER løber af stablen samtidig med filmfestivalen CPH PIX mellem den 
27. september og 10. oktober.

Vi glæder os til at se jer og jeres klasser i biograferne under festivalen!

Also see