cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

Alfonso Cuaróns ’ROMA’ er afslutningsfilm på CPH PIX

29
25
/
08
10
2018
2019
Oscar-vindende Alfonso Cuaróns nye autobiografiske film ’ROMA’, hans første siden ’Gravity’, bliver afslutningsfilm på den 10. udgave af CPH PIX.

Alfonso Cuaróns længe ventede og mest personlige film til dato, ’ROMA’, fuldender den 10. jubilæumsudgave af CPH PIX ved afslutningsgallaen onsdag den 10. oktober i Imperial, København.

Filmen, der distribueres af Netflix, har kun ganske få annoncerede biografvisninger, der inden CPH PIX tæller verdenspremieren på Venedig Filmfestival, og efterfølgende visninger på Toronto, San Sebastian og New York Film Festival. Gallavisningen på CPH PIX bliver eneste biografvisning af ‘ROMA’ herhjemme. 

“Vi kunne ikke have håbet på en bedre film til at runde årets festival af, og vi er stolte over, at Netflix og Cuarón har udvalgt PIX som en af de få festivaler, der må vise ‘ROMA’,” siger festivaldirektør Jacob Neiiendam. “Filmen tryllebinder fra start til slut. Cuarón kan gøre det umiddelbart ordinære til en ekstraordinær filmisk oplevelse. Det er en blændende smuk film, som fortjener at blive oplevet på det store lærred."

Filmen er optaget i 65mm og vises i 4K med Dolby Atmos lyd.

Baseret på Alfonso Cuaróns egen opvækst følger ‘ROMA’ livet hos en bedre middelklassefamilie i Mexico Citys Roma-kvarter. Da mændene svigter, kommer både tjenestepigen Cleo og husets frue på hver deres måde til at kæmpe med udsigterne til rollen som enlig mor. Filmen er fortalt med smittende empati, en vidunderlig sans for historiske detaljer, og er en hyldest til de stærke kvinder i instruktørens liv.

’ROMA’ er Alfonso Cuaróns første film siden ’Gravity’ (2013), der indbragte instruktøren hele syv Oscars, heriblandt for bedste film, instruktion og klipning. ’ROMA’ er produceret af Esperanto Filmoj og Participant Media.

Afslutningsgalla: ‘ROMA’

Onsdag den 10. oktober
Kl. 21.15, Imperial  
Billetter: 95kr.

Also see