cph pix
14.—17. november 2019
KontaktBranchePresseEnglishbuster filmfestival
2

'Misery' går til teatret

01
25
/
05
10
2018
2019
Klar til et gensyn med verdens værste fangirl? Stephen Kings klassiske horror-roman ‘Misery’ fra 1987 genfortolkes til de skrå brædder af scenekunst-instruktør Sargun Oshana.

Forfatteren Paul Sheldon vågner op i en fremmed seng, smerteplaget og fortumlet. Han er kørt galt i sin bil, og sygeplejersken Annie Wilkes har reddet ham, og taget ham med sig hjem. Annie er Pauls største fan, men snart opdager Paul, at Annie er desperat, og at hun som besat af hans forfatterskab holder ham i fangenskab. Beundringen af Sheldons arbejde bliver til en sygelig besættelse for Annie, og snart må han omskrive sit værk under nådesløs diktatur, miserable forhold og en yderst smertefuld deadline.

‘Misery’ er baseret på Stephen Kings bog af samme navn fra 1987, og yderligere udødeliggjort af den Oscar-vindende filmatisering fra 1990. Det er et stærkt og teatralsk drama, som med sin stalker-tematik er gåsehudsfremkaldende og relevant, også 30 år efter det er skrevet.

“Jeg glæder mig utrolig meget til at spille den sindsforstyrrede Annie Wilkes. Hun er både skræmmende og fascinerende!”, udtaler skuespiller Lise Baastrup om sin rolle som Annie i Sargun Oshanas iscenesættelse af Kings medrivende fortælling.

Teaterforestillingen ‘Misery’ præsenteres i samarbejde med CPH PIX og kan opleves på Østerbro Teater fra den 13. september til den 24. oktober

‘Misery’

Østerbro Teater
13. september – 24. oktober
Billetter: 75kr. – 285kr.
Køb billet her.

Also see