buster
27.09—10.10 2018

Undervisningsmaterialer

Hos BUSTER er fagligheden vigtig. Derfor har vi koblet undervisnings- og inspirationsmaterialer til mange af filmene i skoleprogrammet, som både kan benyttes før og efter festivalen.

Undervisningsmaterialerne findes under de enkelte film, så kig efter boksen 'Undervisningsmaterialer', som vil optræde under alle film eller kortfilmpakker, som vi knytter materiale til. Her på siden kan du få et samlet overblik:

Vild med film – Filmanmeldelse for mellemtrinnet

For fjerde år i træk samarbejder BUSTER med bibliotekernes børnesite biblo.dk og Filmcentralen om et filmanmelderforløb til mellemtrinnet i forbindelse med den landsdækkende kampagne ‘Vild med film’. Kampagnen løber på biblioteker landet over fra 1. til 20. september 2018, og har i år fokus på fantasyfilm og genrens virkemidler. Undervisningsmaterialerne, der er tilknyttet kampagnen, lever op til de forenklede Fælles Mål for folkeskolen og kan bruges både under og efter festivalen. Tilmeld dig kampagnen gennem dit lokale bibliotek senest d. 30. juni. 

Læs meget mere om kampagnen hos biblo.dk, og se årets fantasy-film på Filmcentralen.

Undervisningsmateriale fra Clio Online

I år samarbejder BUSTER igen med Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online, som har knyttet nogle af deres inspirerende undervisningsforløb og -materialer til et stort udvalg af film på tværs af skoleprogrammet. Find materialerne under de enkelte film, og bliv inspireret til at bruge dem fagspecifikt, i den understøttende undervisning eller i længere forløb, som lever op til fagenes forenklede Fælles Mål. Find materialerne under den enkelte film fra slutningen af juni.

Hvis du ikke allerede er bruger, tilbyder Clio Online en måneds gratis medlemskab.

Tematisk undervisningsmateriale fra Clio Online

Clio Online har i år udvalgt en lang række undervisningsmaterialer og forløb til film på tværs af BUSTERs skoleprogram og inddelt dem efter fagrelevante temaer.
Gå på opdagelse i temalisten og bliv inspireret til din undervisning her.

Artikler og undervisningsforløb fra Koncentrat

I år samarbejder BUSTER med det nye undervisningsmedie Koncentrat, som kombinerer journalistiske artikler med didaktik og herigennem skaber såkaldte koncentrater: Overkommelige, men grundige forløb til undervisningsbrug i udskolingen. Find koncentrater til filmene ’Anna’s War’ om Holocaust, ’Freak Show’ om køn, seksualitet og mobning, samt til kortfilmspakken ’Digital trivsel’. Alt materiale er med indbygget differentiering og tager udgangspunkt i fagenes forenklede Fælles Mål. Materialerne er klar og ligger under de enkelte film. Du kan også finde materialerne samlet her.

Koncentrat tilbyder en måneds gratis medlemskab, hvis ikke du allerede er medlem.

Kortfilmtemaer på Filmcentralen

Sammen med Filmcentralen.dk giver vi skoleklasser mulighed for at arbejde videre med udvalgte temaer fra årets stærke kortfilmpakker, både op til og efter festivalen. Allerede nu kan du finde filmabefalinger og undervisningsmaterialer til temaerne Barn af verden, Tab og vind, Mobning samt Krop og identitet. Du finder direkte links under de enkelte kortfilmpakker.

NoJSe: Nordiske film i undervisningen

Nordisk kultur og sprog er tæt beslægtet og fyldt med diversitet – og det er film fantastisk til at vise. Derfor sætter vi fokus på nordiske film sammen med tre andre nordiske børne- og ungdoms-filmfestivaler: BUFF (SE), Barnefilmfestivalen (NO) og Oulu ICYFF (FI), under titlen ‘NoJSe’ – Nordic Junior Sessions. Projektet er støttet af Nordisk Kulturkontakt og Nordisk Kulturfond.

I år finder du nordiske film til både indskolingen og mellemtrinnet, samt den særligt udvalgte filmpakke Kortfilm: Norden rundt for 4. kl.+. Kortfilmene tilknyttes undervisningsmateriale, og er oplagt til brug i nabosprogsundervisningen og til en snak om nordisk kultur og diversitet.

Materialet kan downloades gratis her på siden fra september.

Undervisningsmateriale fra Naturvidenskabsfestivalen

I år samarbejder BUSTER med Naturvidenskabsfestivalen omkring filmen ‘Pichkus drøm’. I forlængelse af Masseeksperiment 2017 på Naturvidenskabsfestivalen og under temaet ‘Den yderste grænse’ flyttes fokus fra de danske skoletoiletter til toiletkrisen i Indien. Bliv inspireret af UV-materialet til 3. - 6. klasse.

Brug film i sprogundervisningen

Til franskundervisningen i grundskolens ældste klasser har Institute Francais udarbejdet et undervisningsmateriale på originalsprog til filmen Heaven Will Wait. Du finder links til materialet på filmens side.

Se kortfilm i klassen – året rundt!
Besøg BUSTERs kortfilmsamling, hvor temaerne spænder over alt fra Australien til seksualitet. Der er et væld af film og undervisningsmaterialer til forskellige fag, tilpasset hvert enkelt klassetrin. Og det er alt sammen gratis og tilgængeligt året rundt.

> Besøg kortfilmportalen

Filmanalyse i grundskolen

BUSTER har udviklet undervisningsmaterialer specifikt til arbejdet med filmanalyse til hvert af grundskolens tre trin. Lærervejledningen indeholder en komplet liste over Fælles Mål for både indskolingen, mellemtrinet og udskolingen.

> Lærervejledning
> Opgaveark: Filmanalyse i indskolingen
> Opgaveark: Filmanalyse på mellemtrinnet
> Opgaveark: Filmanalyse i udskolingen

Inspirationsmaterialer til arbejdet med film i børnehaven

‘BUSTER i børnebiffen’ er festivalens program for de 3-6 årige, som inviterer institutioner gratis i biografen på hverdage under festivalen. Vi udvikler inspirations- og arbejdsmaterialer til alle vores kortfilmpakker for de mindste, for at gøre det nemmere for pædagogerne at arbejde videre med filmene hjemme i børnehaven. Alle filmpakker og materialer er bygget op omkring udvalgte temaer fra de pædagogiske læreplaner, og har fokus på enten venskab, vejrfænomener og årstiderne eller dyrenes verden.

Du kan downloade materialerne gratis under de enkelte filmpakker fra september.

Samarbejdspartnere 

Årets undervisningsmaterialer er udviklet af bl.a. Clio Online, Filmcentralen og Koncentrat, og lever op til de forenklede Fælles Mål for folkeskolen.